TRE stressinpurkukurssi 16.3.2018

TRE (Tension, Stress, and Trauma Releasing Exercises) on harjoitusmenetelmä, joka rentouttaa ja aktivoi stressin (henkinen tai fyysinen rasitus) tai traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Se myös edistää rasituksen jälkeistä palautumista.

TRE® on tri David Bercelin kehittämä liikesarja, joka aktivoi kehon oman palautumissysteemin. Tämä ilmenee kehon tärinänä tai vapinana, joka rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa autonomisen hermoston hälytysjärjestelmän takaisin turvallisuuden tilaan. TRE on vaikuttava menetelmä ja prosessin eteneminen on yksilöllistä. Menetelmä on helppo oppia ja se toimii itsehoitomenetelmänä, mutta perusteet on hyvä opetella kurssilla tai yksilöohjauksessa.

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai vaikeista psyykkisistä oireista kärsiville, eikä sen aloittamista suositella raskaana oleville. Lisätietoja saat kurssin ohjaajalta.

Urheilijat voivat käyttää TRE-menetelmää osana kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Se rentouttaa lihaksia, poistaa syväjännityksiä ja rauhoittaa hermostoa.

VARUSTEET: jumppamatto (koulutustilassa on myös jumppa-alustoja) väljät liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullo, halutessasi voit ottaa mukaasi myös pienen tyynin ja lämpimän huovan.

KURSSIN HINTA: 65 € (sis. ALV 10%)

ILMOITTAUTUMISET: laura.rantanen@mielenkoti.fi

KURSSIPAIKKA: Pirkanmaan ihmissuhdetyön koulutustila 7.taivas, Yliopistonkatu 60 A, 7. kerros, 33100 Tampere

Ohjaajana psykoterapeutti, TRE-ohjaaja Laura Rantanen, lisätietoja: 040 7732410, laura.rantanen@mielenkoti.fi tai www.mielenkoti.fi